Recorduri absolute și orașe la un pas de carantină. Mai sunt doar șase județe considerate verzi

4 noiembrie 2020, 20:29

Cluj, Sălaj și Timiș sunt județele cele mai roşii de pe harta României, cu o rată de infectare de peste 5 la mia de locuitori.

Alte trei județe și Capitala au depășit incidența de 4 cazuri.

În toată țara nu mai sunt decât șase județe considerate verzi.

Cu toate acestea, ministrul Sănătății susține că nu se impune carantina la nivel național, cel puțin în următoarea lună.

Totuși, mai multe localități din țară și chiar municipii iau în considerare carantina.

În Timiș a fost luată deja decizia carantinării a opt localități, cele mai multe în jurul Timișoarei. Autoritățile locale au parcurs toate etapele necesare pentru a impune restricțiile. Mai lipsește doar avizul Comitetului pentru Situații de Urgență și publicarea în Monitorul Oficial. Cel mai probabil, mâine va intra în vigoare carantina.

Şi Timișoara este la un pas de intrarea în carantină, mai ales că are o rată de infectare de aproape 6 cazuri la mia de locuitori. De altfel, chiar și primarul Dominic Fritz susține necesitatea acestei măsuri.

Aproape de carantină este și municipiul Bistrița, unde incidența cazurilor COVID a ajuns la 5,91 la mia de locuitori. Autoritățile locale se pregătesc pentru măsuri restrictive.

Alba Iulia și Sibiul au depășit rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori. Deocamdată, autoritățile locale nu iau în calcul carantina.

Chiar ministrul Sănătăţii a susţinut că o astfel de decizie trebuie luată numai atunci când celelalte măsuri nu funcționează.

Între timp, tot mai multe orașe mari trec în scenariul roșu impus de depășirea nivelului de 3 infectări la mia de locuitori.

După Constanța, și Iașiul a decis ca toți elevii să învețe de acasă, iar restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele să se închidă în următoarele două săptămâni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite