Rectorul şi prorectorul Academiei de Poliţie au demisionat după scandalul amenințării Emilia Șercan

24 mai 2019, 12:20

Ministrul de Interne i-a chemat la o discuție și pe rector și pe prorectorul Academiei de Poliție și le-a cerut demisia după ancheta DNA. La ieșire, comisarul șef Petrică Marcoci, al doilea în ierarhia instituției de învățământ, le-a spus reporterilor că e nevinovat.

Înainte de discuția de la minister, chestorul Adrian Iacob a fost la secția de poliție, așa cum prevede controlul judiciar. El a refuzat însă să stea de vorba cu reporterii.

–––––––––––––––––––

Procurorii DNA i-au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pe rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” Adrian Iacob și pe prorectorul Mihail Marcoci,  sub acuzația de instigare la șantaj, în dosarul privind amenințarea jurnalistei Emilia Șercan, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Încă de la primele ore ale dimineții de joi, procurorii DNA au sigilat mai multe birouri din sediul Academiei de Poliție, inclusiv ale rectorului și prorectorului instituției de învățământ. Măsura a fost luată pentru ca în încăperile respective să nu intre nimeni până când perchezițiile domiciliare la cei vizați de anchetă.

În dosarul legat de amenințările cu moartea primite de jurnalista Emilia Șercan, procurorii anticorupție îi cercetează, alături de rectorul Adrian Iacob și pe unul dintre prorectorii Academiei de Poliție, dar și pe alți trei ofițeri. Printre aceștia ar fi directorul departamentului de pregătire generală din cadrul facultății de jandarmi, după cum susțin surse autorizate.

Procurorii DNA au preluat de la Parchetul de pe lângă judecătoria sectorului 4 al Capitalei dosarul care vizează amenințările primite de Emilia Șercan, cunoscută pentru anchetele despre lucrări de doctorat plagiate ale mai multor demnitari și șefi din Academia de Poliție.

În aprilie 2019, jurnalista a fost amenințată cu moartea, prin mai multe mesaje, de către Adrian Bărbulescu, un tânăr ofițer angajat al Academiei de Poliție. La audieri, polițistul ar fi recunoscut că a fost instigat de rectorul instituției de învățământ, susțin surse judiciare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite