Redeschiderea școlilor depinde și de campania de vaccinare. În mediul preuniversitar, doar 45% dintre profesori vor să se vaccineze, iar în cel universitar aproape 60%

16 ianuarie 2021, 21:20

Autoritățile și părinții își doresc în special redeschiderea școlilor pentru cursurile față în față. O decizie finală se va lua la începutul lunii februarie, după o nouă analiză a situației epidemiologice, inclusiv a stadiului nivelului de vaccinare.

Însă aici sunt încă multe discuții.

Potrivit Ministerului Educației, în mediul preuniversitar, doar 45% dintre profesori vor să se vaccineze, iar în cel universitar aproape 60%.

Ministrul Educației este îngrijorat de aceste procente. Interesant este că, din datele ministerului, rezultă că la nivelul personalul didactic auxiliar sunt mai multe persoane care vor să se vaccineze.

Sondajul însă va fi repetat. Până la finalul lunii profesorii şi angajaţii din Educaţie pot anunța dacă vor să se vaccineze.

Dacă profesorii se vor vaccina, vor fi și copiii și familiile lor în siguranță, spun cei din Asociația părinților.

Ministrul Sănătății atrage atenția că școlile se vor redeschide numai în anumite condiții.

Vor fi păstrate cele 3 scenarii, însă cu reguli schimbate față de cele stabilite inițial.

În scenariul verde, toate școlile se redeschid, iar copiii merg la cursuri. În scenariul galben se deschid grădinițele și școlile pentru elevii din clasele I-IV, a VIII-a și a XII-a. Ceilalți elevi vor învăța online. În scenariul roșu, când rata de infectare trece de 3 la mie, rămân deschise o perioadă grădinițele și clasele primare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite