Refugiaţi ucraineni daţi afară dintr-un cămin din Sectorul 5. Oamenii refuză să plece

21 mai 2022, 14:49

Oamenii spun că aseară au fost anunţați de reprezentanții administrației locale că trebuie să își facă bagajele și să se mute într-un alt centru. Anunţul a apărut, în limba ucraineană, pe poarta liceului. Autorităţile le-au explicat că vor merge într-un alt centru pentru refugiaţi.

Oamenii din Herson, Odessa şi Kiev refuză însă să plece pentru că centrul din Sectorul 2 unde ar urma să se mute este într-o stare deplorabilă.

”Astăzi, 20 mai 2022 seara (17.00), am fost informați că mâine dimineață suntem evacuați fără acordul nostru. Nu știm unde ne vom stabili și cum vor fi condițiile de viață. Ni se oferă cu totul alte motive pentru care suntem evacuați. Nu ni s-au furnizat niciun document. Suntem 89 de persoane, printre care vârstnici, persoane cu dizabilități, gravide, mame cu copii mici. Le suntem recunoscători voluntarilor care ne-au ajutat foarte mult și ne-au îmbunătățit semnificativ condițiile de viață. Suntem foarte mulțumiți de condițiile noastre de viață. Nu înțelegem motivele evacuării noastre neașteptate. În acest timp, toți ne-am împrietenit, pentru noi este un mare sprijin psihologic. Vă rugăm să ne ajutați să stăm în acest centru! Nu vrem să ne mutăm”, a transmis Anna Nikolenko pe pagina de Facebook ”Uniți pentru Ucraina”.

Căminul aparține de Primăria Sectorului 5. Primarul de aici, Cristian Popescu Piedone se află în închisoare după ce, în 12 mai, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 4 ani de detenție cu executare în dosarul Colectiv.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite