Regatul Unit a înregistrat cele mai multe infectări de la începutul anului. Numărul cazurilor de Covid-19 crește în Federația Rusă și în Ucraina

29 octombrie 2021, 18:05

Este a cincea săptămână în care crește numărul îmbolnăvirilor în Regatul Unit, în special în Țara Galilor. Unul din 50 de britanici este infectat, iar aproape 10% din elevii din ciclul secundar au COVID-19.

140.000 de britanici au decedat de la începutul pandemiei.

Rusia a raportat 1163 de cazuri în 24 de ore, cel mai grav bilanț într-o singură zi, ceea ce a dus la noi restricții parțiale. Angajații vor sta acasă, dar vor fi plătiți normal. Doar farmaciile și supermarketurile vor rămâne deschise.

Numărul infectărilor și al decselor a crescut dramatic și în Ucraina.

Vitali Kliciko, primarul Kievului: Situaţia creată de răspândirea coronavirusului se deteriorează dramatic. În ultima săptămână, în Kiev s-au înregistrat 1000 de cazuri zilnice şi între 30 şi 50 de decese. Sunt foarte mulţi tineri printre cei morţi, inclusiv un copil de un an.

Vitali Kliciko a spus că municipalitatea a luat măsuri dure de siguranță medicală.

De luni, locuitorii orașului vor avea nevoie de dovada vaccinării pentru a intra în restaurante, săli de sport sau pentru a folosi transportul public.

Unii funcționari publici au fost siliți să se vaccineze. În Ucraina s-au înregisrat până acum aproape 3 milioane de infectări și 66.000 de decese.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite