Regina Elisabeta a II-a și Prințul William au vorbit cu familiile afectate de incendiul de la Londra. Căutările în blocul distrus continuă
16 Iunie 2017, 14:34 (actualizat 16 Iunie 2017, 17:27)
(actualizat 16 Iunie 2017, 17:27) | Știrile TVR

Poliţia britanică a anunţat că numărul persoanelor decedate în urma incendiului de la Londra a ajuns la 30. Un bilanţ care, cel mai probabil, va creşte. Potrivit BBC, până la 76 de persoane sunt dispărute. Regina Elisabeta a II-a a vizitat astăzi un centru de ajutor deschis lângă blocul care a ars.

Poliţia londoneză a anunţat că există riscul să nu poată identifica niciodată toate victimele incendiului de miercuri dimineaţă.

Potrivit unor informaţii obţinute de BBC, până la 76 de persoane sunt încă dispărute. Au fost confirmate 30 de decese.

Incendiul izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri, la ora locală 1:00, s-a extins rapid în exteriorul clădirii şi a cuprins toate cele 24 de etaje.

Infernul a lăsat urme adânci pentru cei care asistau neputincioşi cum blocul arde cu familiile lor înăuntru.

Blocul fusese izolat în urmă cu un an şi nu puţini sunt cei care dau vina pe materialul folosit.

Premierul Theresa May a ordonat deschiderea unei anchete publice pentru că oamenii au nevoie de răspunsuri. La rândul său, poliţia metropolitană a demarat o anchetă.

Autorităţile au anunţat că, deşi nu ştiu cu exactitate originea flăcărilor, nu există niciun indiciu că incendiul a fost provocat în mod intenţionat.

Regina Marii Britanii a vorbit cu familiile afectate de tragedie

VIDEO
Regina Elisabeta a II-a, vizită la locul tragediei
La locul tragediei de miercuri a ajuns astăzi şi Regina Elisabeta a II-a. Suverana a fost însoţită şi de Prinţul William. Au semnat în cartea de condoleanţe şi au discutat cu membrii echipelor de intervenţie, cu voluntari şi cu familiile victimelor.

Membrii Familiei Regale au sosit în timp ce poliţia a făcut noi precizări privind victimele.

Familia Regală a vizitat centrul de ajutor deschis într-o sală de sport din vestul Londrei, la mică distanţă de blocul turn care a ars.

Regina Elisabeta a II-a: ''Gândurile şi rugăciunile mele sunt alături de acele familii care i-au pierdut pe cei dragi în incendiul de la Grenfell Tower şi de numeroşii oameni aflaţi încă în stare critică în spitale, Prinţul Philip şi cu mine am dori să aducem un omagiu curajului pompierilor şi ofiţerilor altor servicii de urgenţă care şi-au riscat viaţa pentru a-i salva pe alţii''.

Și premierul Theresa May și-a programat o vizită la spital, să-I vadă pe o parte dintre răniţi. Asta după ce a fost aspru criticată că ieri, când a vizitat blocul ars, nu a vorbit cu familiile afectate.