Regina Elisabeta a Marii Britanii și soțul ei ar putea ieși în public după ce se vor vaccina

6 decembrie 2020, 11:40

Regina, în vârstă de 94 de ani, și soțul ei în vârstă de 99 de ani vor fi probabil printre primii care vor primi vaccinul, deoarece prioritate la vaccin au persoanele în vârstă.

Regina este foarte admirată în societatea britanică, iar sprijinul public pentru vaccin ar fi un mesaj puternic pentru contracararea dezinformării în ceea ce privește vaccinarea.

Pandemia de coronavirus a ucis peste 60.000 de persoane în Regatul Unit și a infectat peste 1,7 milioane.

Și Familia regală a fost afectată – atât moștenitorul tronului, prințul Charles, cât și fiul său cel mare, prințul William, au avut rezultate pozitive pentru COVID-19 la începutul anului.

Conform Times, în 1957, regina a făcut public faptul că Charles și sora sa, prințesa Anne, pe atunci de 8 și 6 ani, fuseseră vaccinați împotriva poliomielitei, ajutând la liniștirea îngrijorărilor legate de eventualele efecte secundare ale vaccinului de atunci.

Guvernul britanic a anunțat pe 2 decembrie că a acceptat recomandarea MHRA (Autoritatea de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor Medicale) de a utiliza vaccinul creat de Pfizer şi BioNTech. Marea Britanie a devenit astfel prima ţară din lume care a aprobat, în regim de urgenţă, vaccinul anti-COVID.

Autorităţile vor putea distribui în primă fază 10 milioane de doze, urmând să primească în următoarele zile o tranşă de 800.000 de doze, suficient pentru a imuniza aproximativ 400.000 de persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite