Regina Elisabeta şi prinţul Philip sărbătoresc 73 de ani de căsătorie și sunt cel mai longeviv cuplu din istoria monarhiei britanice

20 noiembrie 2020, 12:47

Regina Elisabeta, în vârstă de 94 de ani, şi prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, s-au căsătorit în Westminster Abbey din Londra, pe 20 noiembrie 1947, la doar doi ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pentru a marca aniversarea lor, Palatul Buckingham a făcut publică o fotografie a celui mai longeviv cuplu din istoria milenară a monarhiei britanice. În imagine, regina şi soţul său se uita la o felicitare făcută de strănepoţii lor, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, alături de alte felicitări şi scrisori primite cu ocazia aniversării.

Fotografia a fost realizată de Chris Jackson (Getty Images), la castelul Windsor.

Regina Elizabeth a purtat o broşă în formă de crizantemă, făcută din safire şi diamante, pe care o purta în fotografiile făcute la Broadlands, în sudul Angliei, în prima parte a lunii de miere.

Cuplul s-a întâlnit prima dată la nunta verişoarei lui Philip, prinţesa Marina a Greciei, cu unchiul reginei Elisabeta, ducele de Kent, în 1934.

Logodna lor a fost anunţată oficial pe 9 iulie 1947. La nunta lor au fost invitate două mii de persoane, iar printre cei prezenţi la ceremonie s-au aflat şi regele Mihai I şi mama lui, regina Elena.

sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă