Revoluția de o lună | Parcare la 5 lei în Capitală

19 septembrie 2022, 17:32

În urmă cu aproximativ o lună, Primăria Capitalei a înființat trei zone de parcare cu tarife diferite cuprinse între 2,5 și 10 lei pe oră. „Revoluția parcărilor” s-a stins însă pentru că primăria vrea acum să revină asupra deciziei. Intenționează să facă o zonă unică cu un singur tarif pe oră: 5 lei.

Intenția înființării unei zone unice cu un singur tarif a fost confirmată de Primarul General Nicușor Dan care a spus că această se bucură și de consensul consilierilor generali.

De când au intrat în vigoare noile tarife și reguli de parcare, multe dintre parcările cu plată ale Primăriei Generale au rămas goale. Șoferii bucureșteni au preferat să parcheze neregulamentar sufocând astfel multe din străzile secundare și intersecții.

Primarul General Nicușor Dan a subliniat de-a lungul timpului că municipalitatea nu aplică regulamentul de parcare pentru a câştiga venituri suplimentare, ci pentru a genera un trafic mai civilizat. El a adăugat că până în prezent au fost marcate 10.000 de locuri de parcare, dar că numărul acestora va crește la 150.000 într-un an și jumătate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă