Reguli noi pentru mașinile cu volan pe dreapta, din 2021
16 Iulie 2020, 18:43
(actualizat 16 Iulie 2020, 21:06)

Începând de anul viitor, maşinile cu volan pe dreapta, care provin din Marea Britanie, nu vor mai putea fi înmatriculate în România. Un lucru foarte bun, spun, la unison, specialiştii din domeniul auto, având în vedere că în majoritatea accidentelor în care erau implicate astfel de maşini, şoferii acestora erau cei vinovaţi.

De la 1 ianuarie 2021, vehiculele cu volan pe dreaptă provenite din Regatul Unit nu vor mai putea fi înmatriculate în România. Doar daca, după Brexit, perioada de tranziţie dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană nu va fi prelungită.

Un lucru bun, spun specialistii din domeniul auto, având în vederea cât de periculoase sunt aceste vehicule pe șosele.

Mașinile cu volan pe dreapta care vor fi înmatriculate până la 1 ianuarie 2021 vor putea circula în continuare pe străzile din România.

Chiar dacă nu vom mai înmatricula mașini cu volan pe dreapta aduse din Marea Britanie, aceleași modele provenite din țări precum Irlanda, Malta sau Cipru nu vor avea nicio restricție.

În primele şase luni ale acestui an s-au produs 25 de accidente rutiere grave în care au fost implicate mașini cu volanul pe partea dreaptă.

16 oameni au murit și 24 au fost răniți grav, arată o statistică a Poliției Române. Cu excepția unui singur accident, vinovați au fost șoferii acestor autovehicule.