Reguli stricte la terasele de pe litoral. Angajați confirmați cu COVID-19 în Vama Veche

22 iunie 2020, 08:12

Prima fată testată pozitiv a început să se simță rău săptămâna trecută, când s-a aflat în Vama Veche și a lucrat alături de colegii ei pentru deschiderea localului. A doua fată a primit rezultatul astăzi. Și ea este infectată cu noul coronavirus.

Ninel Dănilă: Vineri seară, fata a început să prezinte nişte simptome de răceală. În vamă era destul de răcoare şi noi nu am băgat de seamă. Sâmbăta s-a agravat un pic.. Am sfătuit-o să meargă să își facă testul COVID. A doua fată era contactul ei direct.

Ambele tinere sunt internate în spital iar localul și-a suspendat momentan activitatea. 12 persoane sunt acum în autoizolare. Intre timp, litoralul revine treptat la viață. Iar regulile de distanțare socială sunt repede date uitării.

Doar vremea rea le-a mai luat din avânt turiștilor.

Alții au renunțat și au plecat, chiar dacă mai aveau încă zile de concediu plătite pe litoral.

Tiberiu Țuhașu, manager terasă: Weekendul acesta nu a fost cum am vrut să fie. Vremea nu a ținut deloc cu noi. Nu am folosit nici 10 la sută din marfă. Va trebui să o aruncăm, din păcate. Vorbim de marfă perisabilă

Cei care au ales totuși să rămână au luat cu asalt singurele locuri unde pot mânca, feriți de ploaie: terasele și unitățile de autoservire acoperite.

La terase, unde numărul meselor a fost redus la jumătate, prioritate la mese au clienții care și-au făcut rezervări din timp.

Dorin Ciubotaru – manager terasă: Se întâmplă destul de des să refuzam clienții, că asta este situația. Regulile trebuie respectate. .Cele mai multe mese au fost cu rezervări. În schimb sunt și oameni care trec pe faleză și vor o masă. Îi primim. Dar îi rugăm să ne lase datele, numărul de telefon, pentru cazul în care se întâmplă Ceva, Doamne ferește!.

Alti turiști și-au potolit foamea în mașină.

Gradul de ocupare al stațiunilor ar trebui să crească de săptămână viitoare când și vremea se va îndrepta.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani