Regulile de protecție sanitară, verificate de un robot la intrarea într-un spital din Belgia

3 iunie 2020, 09:17

Fiecărui pacient i se atribuie la sosire un cod electronic care trebuie scanat. În acel moment, robotul sesizează dacă ținuta e regulamentară, adică dacă persoana poartă masca de protecție, și apoi dacă temperatura e corespunzătoare. Abia dacă aceste două etape sunt depășite este permisă intrarea în spital și întâlnirea cu medicul la care e deja făcută programarea, prin telefon.

Michael Vanmechelen, managerul Spitalului Universitar: „Siguranța e prioritară, dar nici nu trebuie să ai pacienți care așteaptă prea mult. Nu vrei să vezi cozi lungi, așa că e importantă și organizarea fluxului. Trebuie să facem mai multe controale ca înainte, iar robotul ne ajută la aceste verificări„.

Sunt eliminate astfel termoscannerele instalate în mod obișnuit la intrare.

Spitalul plătește doar 1.000 de euro pe lună pentru închirierea acestui robot. Se realizează astfel economie de fonduri și de personal. În plus, e un robot poliglot: dă mesaje în 34 de limbi, iar creatorii săi insistă că este extrem de competent pentru slujba pe care e angajat.

Fabrice Goffin, managerul firmei de robotică: „Bineînțeles, încă nu poate detecta dacă aveți sau nu COVID-19. Dar este un robot pregătit ca în viitor să afle nu numai atât, ci și multe alte boli posibile, cu simptome cum e febra sau altele„.

Deocamdată, robotul este folosit la Anvers. Dar și alte spitale din Belgia și din străinătate și-au declarat deja interesul pentru a-l achiziționa, ca soluție temporară de gestionare a crizei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite