Relaxare în Spania și Belgia. Petreceri de stradă sau pe plajă, fără respectarea măsurilor de protecție. Poliția a intervenit
09 Mai 2021, 13:30 (actualizat 09 Mai 2021, 14:50)
(actualizat 09 Mai 2021, 14:50) | Știrile TVR

Spaniolii au ieșit din starea de urgență, la miezul nopții, și s-au dezlănțui: petreceri de stradă sau pe plajă, fără respectarea măsurilor de protecție. Și la Bruxelles, poliția a intervenit azi noapte pentru a răspândi mulțimea de sute de oameni ce chefuiau pe stradă.

La Madrid au fost cele mai mari petreceri de stradă cu muzică, dans și alcool. După șase luni de restricții dure, acum aproape nimeni nu a mai ținut cont de distanțare sau de mască.

La Barcelona tinerii au umplut plajele și au sărbătorit până în zori, fără a respecta nicio măsură de siguranță. De astăzi spaniolii vor putea călători dintr-o regiune în altă și în aproape toată țara au dispărut restricțiile de circulație pe timp de noapte.

După o pauză de șase luni, în Belgia s-au redeschis terasele, dar nu pot sta la masă mai mult de patru persoane.

Oamenii au sfidat frigul și ploaia pentru bucuria de a sta împreună la un pahar de vorbă.

Terasele au program până la ora 22.00. Așa că mulți au continuat distracția în stradă deși sunt restricții pe timpul nopții și nu sunt permise grupurile mari de trei persoane. La Bruxelles, a fost nevoie de intervenția poliției pentru a împrăștia nu mai puțin de 500 de petrecăreți care, mult după miezul nopții, chefuiau.