Reluarea filmarilor la Avatar 2 in Noua Zeelandă, provoacă critici în contextul pandemiei de COVID-19

AVATAR 2 filmări reluate
AVATAR 2 filmări reluate
2 iunie 2020, 10:47

Echipa de producţie a acestui film, formată din 56 de persoane, printre care s-a aflat şi regizorul James Cameron, a ajuns în Noua Zeelandă la sfârşitul săptămânii trecute cu un zbor privat din Los Angeles şi trebuia să respecte o carantină de 14 zile, înainte de a ieşi din hotel şi de a începe filmările.

Jon Landau, unul dintre producătorii filmului, a publicat pe reţelele de socializare o fotografie la sosirea sa în Noua Zeelandă, ce îl prezintă alături de James Cameron, fără să poarte măşti sanitare.

Primele filmări la „Avatar 2” au început la jumătatea anului 2017, iar echipa s-a mai deplasat anul trecut în Noua Zeelandă pentru unele scene din acest film, care are un buget de 250 de milioane de dolari. Echipa, care lucrează simultan şi la „Avatar 3”, preconiza să revină în această ţară la începutul anului 2020, dar filmările au fost sistate din cauza pandemiei de COVID-19.

Ca urmare a crizei coronavirusului, Noua Zeelandă şi-a închis graniţele în martie şi şi-a plasat populaţia în izolare timp de mai multe săptămâni. În prezent, ţara se află în etapa de relaxare a restricţiilor după confirmarea în total a 1.150 de cazuri şi 22 de decese asociate COVID-19.

Luna trecută, Comisia Cinematografică din Noua Zeelandă a considerat sigură reluarea filmărilor cinematografice şi pentru producţii de televiziune.

Ministrul neo-zeelandez al Economiei, Phil Twyford, a acordat un permis special membrilor echipei de filmare de la „Avatar 2”, care figurează ca „lucrători esenţiali”.

Această exceptare de la intrarea străinilor în Noua Zeelandă, una dintre cele mai de succes ţări în combaterea noului coronavirus, nu a fost apreciată de o parte a populaţiei locale.

Mai mulţi utilizatori de Twitter şi-au exprimat marţi nemulţumirea prin mesaje precum cel publicat de utilizatorul @KiwiSAHD: „Azi vă informăm despre două noi focare (de contagiere) în Aotea Square şi la hotelul ‘Avatar 2′”.

În pofida amânărilor, James Cameron prevede să reia filmările şi să le încheie în acest an, astfel încât lungmetrajul „Avatar 2” să poată fi lansat în decembrie 2021, după aproape 12 ani de la premiera filmului original.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite