Remarcile cu privire la chelia unui bărbat constituie hărțuire sexuală. Decizie luată de o instanță britanică

Chelie calviție
Chelie calviție
16 mai 2022, 09:07

Căderea părului este mult mai răspândită în rândul bărbaților decât al femeilor, așa că folosirea cuvântului chelie pentru a descrie pe cineva este o formă de discriminare, a concluzionat un judecător.

Referirile la chelia unui bărbat la locul de muncă sunt echivalente cu cele cu privire la dimensiunile sânilor unei femei, se arată în motivarea deciziei.

Hotărârea – luată de un complet de trei bărbați care, în pronunțarea hotărârii, și-au deplâns propria lipsă de păr – vine într-un caz dintre un electrician veteran și firma în care era angajat.

Tony Finn – care urmează să primească despăgubiri – a lucrat pentru compania respectivă timp de aproape 24 de ani, până când a fost concediat în mai anul trecut.

El a acționat compania în instanță susținând, printre altele, că a fost victima hărțuirii sexuale după un incident cu supervizorul fabricii, Jamie King.

Finn a susținut că, în timpul unei dispute la magazin, în iulie 2019, King s-a referit la el ca fiind „un ticălos chel”.

„Domnul King a depășit limita făcându-i remarci personale reclamantului cu privire la aspectul său. A rostit acele cuvinte cu scopul de a încălca demnitatea angajatului și de a crea un mediu intimidant, ostil, degradant, umilitor sau ofensator pentru el, se arată în motivarea judecătorului.

”Calviția este mult mai răspândită la bărbați decât la femei, astfel considerăm că este legat în mod inerent de sex”, au arătat judecătorii care s-au plâns că toți trei suferă de calviție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite