Frica de coronavirus golește rafturile. Reprezentanții marilor lanțuri de magazine dau asigurări că stocurile de alimente vor fi suficiente

12 martie 2020, 12:42

Românii au făcut provizii de faină, orez, ulei, paste făinoase, apă, conserve, hârtie igienică, în general produse de bază, cu un termen mai mare de valabilitate.

Nu doar alimentele sunt foarte căutate. Și produsele de igienă se vând în cantități mari chiar dacă eficiența unora împotriva coronavirusului este pusă la îndoială.

Reprezentații marilor rețele comerciale nu exclud însă ca prețul unor produse de igienă și dezinfectanți să crească și în perioada următoare, dacă cererea se va menține la fel de ridicată.

Pentru că foarte multa lume s-a înghesuit în magazine, s-au format cozi uriașe la casele de marcat, asa cum, se întamplă, de obicei, în preajma Crăciunului sau a Paștelui.

Există stocuri și sistemul de aprovizionare funcționează este adevărat că cererea este foarte mare mai ales pentru anumite sortimente, nu anticipăm probleme în ceea ce privește aprovizionarea sau vânzarea mărfurilor în următoarea perioadă, a declarat George Bădescu directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă