Republica Moldova iese din starea de urgenţă sanitară, după doi ani. Peste 11 mii de oameni au murit de covid în această perioadă

COVID-19. Coronavirus
COVID-19. Coronavirus
15 aprilie 2022, 16:11

Vor fi anulate restricţiile impuse de Comisia Naţională Extraordinară în Sănătatea Publică din Republica Moldova, între care desfăşurarea evenimentelor publice, obligativitatea măştilor de protecţie, organizarea întrunirilor, dar şi măsurile restrictive pentru localurile de alimentaţie publică.

‘Au fost doi ani grei, cu mult efort, muncă a multor oameni, emoţii, lacrimi, restricţii, lockdown-uri, dor, stres, durere şi pierderi. Preţul – 11.470 de vieţi omeneşti pierdute. Au decedat la datorie colegi ai noştri. Fiecare familie a pierdut pe cineva drag, fie rude sau prieteni. Fiecare familie s-a confruntat cu SARS-CoV-2’ a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Ministrul moldovean al Sănătăţii le-a mulțumit colegilor săi pentru tot efortul și i-a sfătuit pe oameni să continue să se vaccineze anti Covid: ‘Vreau să mă închin în faţa colegilor mei medici, asistenţi, felceri de pe ambulanţe, infirmiere care zi de zi îşi făceau datoria şi luptau pentru a salva cât mai multe vieţi, cu riscul de a-şi pierde propria viaţa. Lumină multă acolo sus colegilor care au plecat dintre noi’.

Potrivit unui comunicat de presă al guvernului de la Chișinău, Comisia Naţională Extraordinară în Sănătatea Publică din Republica Moldova (CNESP) a luat decizia de a ridica starea de urgență sanitară după ce, în ultimele două luni, a scăzut incidența cazurilor noi de COVID-19, de la 754, la 34 de cazuri la 100.000 de oameni, iar cele mai multe localități din țară sunt sub cod verde.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite