Restaurantele ar putea funcționa după coeficientul de infectare cu coronavirus, în același regim ca școlile

10 octombrie 2020, 22:14

În contextul noilor restricții sanitare determinate de numărul mare de infectări cu SARS-CoV-2, reprezentanții din industria ospitalității au propus guvernului un nou plan de funcționare, care să țină cont de coeficientul de infectare, ca și în cazul școlilor.

Astfel, între 0 și 1,5 la mie să poată funcționa fără niciun fel de restricții, între 1,5 și 3 la mie să poată funcționa cu restricțiile care au fost valabile până acum câteva zile și peste 3 la mie să se supună reglementărilor, la fel ca toate celelalte industrii, fără a fi incriminată industria restaurantelor.

În plus, ar fi nevoie și de un ajutor de stat pentru lunile cu pierderi din timpul pandemiei.

Din cauza numărului mare de infectări, în tot mai multe localități, autoritățile au decis închiderea restaurantelor și a cafenelelor în interior.

Și turismul a fost doborât de pandemia de coronavirus, iar reprezentații din domeniu spun că agențiile nu și-au revenit.

Oficialii susțin că toate propunerile reprezentanților HORECA sunt în analiză. Între timp, se lucrează și la măsurile de ajutor promise.

La începutul săptămânii viitoare, reprezentanții HORECA vor primi răspunsul guvernului la propunerile lor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite