Restricții dure în Moscova. Toate activitățile sunt suspendate până pe 8 noiembrie. Pensionarilor nevaccinați li s-a anulat abonamentul pentru călătoriile cu transportul în comun
28 Octombrie 2021, 17:21 (actualizat 28 Octombrie 2021, 19:02)
(actualizat 28 Octombrie 2021, 19:02) | Știrile TVR

Moscova a intrat în carantină, după o perioadă în care zilnic au fost doborâte recorduri de îmbolnăviri și decese. Toate activitățile sunt suspendate până pe 8 noiembrie. Persoanelor de peste 60 de ani li se recomandă să stea în casă. Iar pensionarilor nevaccinați li s-a anulat abonamentul pentru călătoriile cu transportul în comun.  Cum arată capitala rusă, într-un reportaj realizat Liviu Iurea.

Autoritățile ruse evită să folosească noțiunea de "carantină" odată cu noile restricții impuse.  Oficial se vorbește despre o perioadă nelucrătoare la nivel național până pe 8 noiembrie. Centrele comerciale, restaurantele, cluburile de fitness, orice alte activități considerate "neesențiale" se suspendă. Rămân deschise doar magazinele alimentare și farmaciile. Chiar și așa rușii nu stau în casă. Ies la plimbare, iar când vine ora prânzului mănâncă pe  stradă.

Campania de vaccinare este în continuare anevoioasă. Rușii nu se grăbesc să se imunizeze, mai mult, nu prea au încredere în autorități.

Până acum, în Rusia au primit  prima doză 53 de milioane de persoane. Schema completă și-au  făcut-o 49 de milioane e de ruși, ceea ce înseamnă cam o treime din populație. Kremlinul este nemulțumit de campania de vaccinare și intenționează să își  schimbe strategia.

Pentru că nu este instituită carantina obligatorie, rușii au luat cu asalt  agențiile de turism în căutare de destinații exotice. Aeroporturile sunt pline cu ruși care pleacă în stațiunile din sud, de la Marea Neagră, Turcia și Egipt.