Restricții pe plajele din Spania. Accesul va fi limitat și se va putea intra doar cu programare

22 mai 2020, 18:16

Accesul la plajă va fi limitat și se va putea intra doar cu programare. Deocamdată nu se poate face plajă sau baie, dar căldura insuportabilă i-a aruncat pe spanioli direct în valurile mării.

Pe plajele din Barcelona polițiștii s-au ambiționat să scoată oamenii din apă, dar nu au reușit să facă față mulțimii venite la plajă pentru soare și baie în mare, activități interzise deocamdată în toată Spania. Sunt permise doar plimbările și sportul la malul mării. Comunitățile autonome se pregătesc însă de redeschiderea plajelor, cu noi restricții.

Pe una dintre plaje se lucrează deja la amenjarea unor parcele de 16 mp, în interiorul cărora vor exista spații individuale pentru fiecare persoană care dorește să vină la plajă. Accesul se va face pe bază de programare și se va veni în schimburi, de la 10-14 și de la 16 la 20.

Programările se vor obține online, iar obiectivul autorităților este să reducă numărul persoanelor care ar veni într-o zi obișnuită la plaja de la 200.000 la 5000, ceea ce ar putea duce inclusiv la liste de așteptare.

Vor fi restricționate și zonele comune, iar accesul la dușurile și toaletele de pe plajă va fi interzis. Măsurile vor intra în vigoare la sfârșitul lunii iunie. Până atunci. fiecare comunitate trebuie să trimită autorităților sanitare măsurile de siguranță adoptate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Spania dă energie electrică aproape gratuit cetățenilor