COVID-19 | „Lecția” germană în pandemie: disciplină, vaccinare și amenzi

9 octombrie 2021, 17:50

E o zi de sâmbătă obișnuită în Aachen, un oraș din vestul Germaniei. Oamenii au ieșit la terase la fel cum o făceau înainte să înceapă pandemia de coronavirus. E drept că rata de vaccinare e foarte mare, așa că atunci când ies în oraș aici în zona centrală mii nu mai poartă masca de protecție.

Orașul este invadat acum de turiști. Aici a început o nouă viață în urmă cu 7 ani și Ioan Bithel, care a făcut medicină în țară, dar și-a terminat studiile în Germania. Foștii lui colegi de facultate, care au rămas acasă i-au povestit cum oamenii refuză să se vaccineze, iar spitalele aproape că nu mai fac față numărul mare de cazuri. O situație care îl revoltă, pentru că românii a avut acces rapid la serurile de imunizare. În Germania, spune medicul, sistemul medical s-a adaptat din mers situației. În momentul în care presiunea pe unitățile medicale a scăzut,  spitalul din Aachen a început să se pregătească pentru următorul val. Așa că au fost suplimentate paturile de terapie intesivă.

Până acum însă restricțiile au fost dure recunoaște Helmut Zalber care a lăsat Alba Iulia pentru Germania în urmă cu 41 de ani.

În vară când a venit să își facă vacanța în România s-a speriat când a văzut că oamenii nu mai respectă măsurile de protecție.

Ministrul Sănătății din Germania crede că în primăvară s-ar putea ajunge la imunitate colectivă în țara sa dacă nu vor apărea noi variante ale coronavirusului. 63% dintre germani sunt vaccinați cu schema completã, iar 67% cu cel puțin o dozã.

În ciuda valului de scepticism al antivacciniștilor, guvernul de la Berlin încearcă să găsească noi mijloace pentru a-i informa pe oameni de pericolul COVID-19 și au programe de informare chiar în limbile migranților.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite