Restricţii sanitare în două comune ieşene, unde incidenţa infectărilor cu coronavirus a depăşit 3 la mie

28 august 2021, 14:17

Numărul infectărilor a crescut în ultima perioadă și, deocamdată, nimeni nu știe cum s-a întâmplat. Mulți au fost în concediu și s-au întors din diverse zone, unde și-au petrecut vacanța. Nu este însă clar cine s-a îmbolnăvit, unde, și mai ales în ce măsură se poate vorbi de o transmitere comunitară.

La Ceplenița, de exemplu, comuna are 4.200 de locuitori și sunt 13 cazuri de COVID-19. Șase dintre persoanele infectate sunt în spital.

Localnicii n-au încotro și trebuie să se conformeze noilor condiții. Cei mai afectați sunt cei care aveau programate evenimente private – de genul nunților și botezurilor. Aceștia trebuie să găsească soluții pentru a le amâna cel puțin 14 zile, cât durează restricțiile.

La Ceplenița, în acest sfârșit de săptămână era programat un botez care, evident, a fost amânat.

Restricțiile rămân în vigoare până pe 10 septembrie, când va fi reanalizată situația și se va decide dacă măsurile trebuie menținute.

Rata de infectare a crescut și în alte localități din țară. Cea mai mare e în Mărgău, din județul Cluj. Comuna a intrat direct în scenariul roșu. Măsurile sunt mult mai stricte acolo, de la interzicerea circulației pe timpul nopții, până la închiderea magazinelor la ora 18.00.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite