Reuters scrie despre ajutorul pe care mai multe state UE îl dau României, în contextul înmulțirii infectărilor cu SARS COV 2
15 Octombrie 2021, 14:58 (actualizat 15 Octombrie 2021, 15:22)
(actualizat 15 Octombrie 2021, 15:22) | Știrile TVR

State ale Uniunii Europene au trimis medicamente anti-COVID-19 şi echipamente României, care se confruntă cu o înmulţire a infectărilor, în mare măsură în rândul majorităţii nevaccinate a populaţiei adulte, scrie Reuters.

În primele zece zile din octombrie la fiecare şase minute o persoană a murit de COVID-19 în România, dar scepticismul faţă de vaccinare rămâne la cote înalte.

Comisia Europeană a anunţat vineri că a coordonat transportul către România a 250 de concentratoare de oxigen, dispozitive esenţiale pentru furnizarea de oxigen medical necesar pacienţilor COVID-19 aflaţi în stare critică.

Polonia a trimis 50 din cele 250 de concentratoare, în timp ce restul vin din rezerva UE.

Comisia Europeană mai afirmă că a coordonat şi transportul a 5.200 de fiole de anticorpi monoclonali din Italia către România, precum şi a opt concentratoare de oxigen suplimentare şi 15 ventilatoare din Danemarca. Anticorpii monoclonali sunt un tratament experimental pentru pacienţii COVID-19.

Numai aproximativ o treime din populaţia adultă a României a primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19, conform datelor publice europene.

Datele oficiale de la începutul acestei săptămâni arată că peste 70% din cazurile de COVID-19 sunt în rândul persoanelor nevaccinate, la fel şi 93% dintre decesele asociate acestei boli.