Revelionul - pe plajă, Crăciunul - în piscină. Zeci de mii de români și-au făcut deja rezervări pentru vacanța de iarnă
01 Octombrie 2017, 20:48 (actualizat 03 Octombrie 2017, 19:18)
(actualizat 03 Octombrie 2017, 19:18) | Știrile TVR

Cu 3 luni înainte de sărbătorile de iarnă, agențiile de turism au rezervat deja jumătate dintre pachetele contractate. De Crăciun, stațiunile balneoclimaterice sunt în topul opțiunilor, iar de Revelion plajele din țările calde. "La modă" sunt Kenya și Tanzania.

Zeci de mii de români și-au făcut deja rezervări pentru vacanța de iarnă. Cele mai căutate destinații pentru Crăciun sunt stațiunile balneoclimaterice, unde cererea este cu 30% mai mare față de anul trecut.

Prețul unei nopți de cazare variază de la 100 până la 600 de lei, în funcție de facilități. Cererea este mare și pentru pensiunile din Maramureș și Bucovina unde e așteptat un număr record de turiști.

De Revelion, opțiunile se schimbă. Mai mulți vor să petreacă în străinătate. Prețurile unei vacanțe all inclusive în destinații exotice din Caraibe sau Oceanul Indian încep de la 1500 de euro de persoană.

Agențiile de turism le recomandă turiștilor să consulte regimul de vize și lista de vaccinuri pentru a se proteja de boli infecțioase, dacă merg în țări cu risc de epidemii.