Rezervaţia Biosferei Delta Dunării: Se caută soluții pentru salvarea lacului Nuntași, dispărut din cauza secetei și a colmatării canalelor de alimentare
17 August 2020, 09:32
(actualizat 17 August 2020, 11:12)

În Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, lipsa precipitațiilor și colmatarea canalelor de alimentare au dus la dispariția unui lac uriaș din judeţul Constanţa. 95 la sută din suprafață a dispărut deja, iar pământul este crăpat până la o adâncime de jumătate de metru. În plus, flora şi fauna din zonă au fost grav afectate. Bogdan Bola, director Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, la TVR, despre dezastrul de acolo și soluțiile care s-ar putea găsi.

 

În urmă cu două luni, suprafața lacului Nuntași era de aproape 850 de hectare. Se alimenta din precipitații, dar și cu apă sărată din lacurile Sinoe și Histria, însă acum a pierdut 95 la sută din suprafață.

Abia acum autoritățile caută soluții pentru a salva lacul care acum zeci de ani era o atracție turistică și rivaliza cu complexul de tratament de la Techirghiol, datorită nămolului terapeutic.