Ritm infernal de lucru pentru cadrele medicale. La Spitalul Universitar din București ambulanțele stau la coadă
06 Octombrie 2021, 11:46 (actualizat 06 Octombrie 2021, 12:29)
(actualizat 06 Octombrie 2021, 12:29) | Știrile TVR

O luptă pe viață și pe moarte se duce în toate spitalele COVID din tară. La Terapie Intensivă nu mai este niciun loc liber pentru bolnavii infectați cu SARS COV 2. Sunt tot mai multe unități medicale în care pacienții sunt tratați chiar și pe holuri sau așteaptă cu zilele să se elibereze paturi.

Aceasta, în condițiile în care România a marcat ieri un nou record negru, cu peste 15 mii de noi cazuri și 252 de decese.

La Spitalul Universitar din București, ambulanțele au stat la coadă în această dimineața ca să poată lăsa bolnavii aduși.

Se lucrează într-un ritm infernal și pe tot corpul medical se pun o presiune extraordinară, indiferent dacă este vorba despre medici, asistente sau infirmieri.

S-a ajuns în această situație din cauza numărului foarte mare de infectați. Pacienții așteaptă prea mult până să meargă la medic, iar atunci când se întâmplă asta, deja nu mai pot fi ajutați de către medicii de familie și ajung să fie preluați cu ambulanțele și duși la camerele de gardă ale spitalelor, iar aici locurile sunt tot mai puține.

La Spitalul Universitar există două corpuri amenajate în fața spitalului. Corturi în care sunt tratate cazurile mai ușoare.