Robert Smith de la The Cure convinge Ticketmaster să returneze fanilor trupei taxele „nejustificat de mari”

Robert Smith de la „The Cure”
Robert Smith de la „The Cure”
17 martie 2023, 13:44

Ticketmaster va rambursa o parte din comisioanele percepute fanilor care au cumpărat bilete pentru turneul din SUA al trupei The Cure, după ce solistul Robert Smith i-a luat la întrebări în legătură cu comisioanele „nejustificat de mari” care, în unele cazuri, depășeau prețul unui bilet.

Joi, Smith le-a spus fanilor că este „la fel de dezgustat ca voi toți” și că va contacta Ticketmaster, după ce mulți dintre ei au apelat la rețelele de socializare pentru a se plânge de taxele suplimentare percepute de gigantul de vânzări de bilete.

„M-am întrebat cum se justifică acestea”, le-a scris Smith fanilor într-un tweet. „Dacă voi primi un răspuns coerent, vă voi anunța pe toți”.

Trupa a păstrat intenționat bilete la prețuri accesibile, unele dintre ele ajungând până la 20 de dolari (16 lire sterline). Dar fanii au împărtășit capturi de ecran ale coșurilor de cumpărături Ticketmaster cu taxe diferite în diferite locuri: o imagine a arătat taxe combinate care depășeau costul unui bilet de 20 de dolari – fiecare fiind supus unei taxe de serviciu de 11,65 dolari și unei taxe de facilitate de 10 dolari, plus o taxă de procesare a comenzii de 5,50 dolari.

Taxele au fost percepute de Ticketmaster ca parte a programului său Verified Fan, care permite fanilor să se înregistreze pentru o vânzare în avans ce are ca scop să prevină revânzarea biletelor.

Mai târziu, în cursul zilei de joi, Smith a emis o actualizare. „După mai multe discuții, Ticketmaster a fost de acord cu noi că multe dintre taxele percepute sunt nejustificat de mari și, ca un gest de bunăvoință, a oferit o rambursare de 10 dolari pe bilet pentru toate conturile de fani verificați pentru tranzacțiile cu cel mai mic preț al biletului (‘ltp’)”, a scris el.

Pentru toți fanii care au cumpărat bilete mai scumpe, Ticketmaster va emite o rambursare de 5 dolari per bilet pentru orice spectacol din turneul din SUA, a adăugat el.

Rambursările vor fi automate pentru toți cei care au cumpărat deja un bilet, în timp ce vânzările viitoare de bilete vor suporta taxe mai mici, a precizat Smith.

La începutul săptămânii, Smith a explicat că trupa a ales să folosească Ticketmaster pentru a combate vânzarea la negru, dar a refuzat să participe la sistemele de prețuri dinamice și de bilete Platinum ale companiei, deoarece nu a vrut ca prețurile biletelor să fie „instantaneu și oribil distorsionate de revânzare”.

Muzicieni precum Bruce Springsteen și Taylor Swift au folosit sistemul de prețuri dinamice, în urma căruia bilete individuale au ajuns să se vândă cu mii de dolari.

În ianuarie, Senatul american a organizat o audiere a companiei pentru a asculta mărturii despre vânzarea de bilete, monopolizare, piețele de revânzare și influența Ticketmaster asupra industriei muzicale live.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă