Roger Federer a câștigat la Dubai al 100-lea titlu al carierei. Jimmy Connors: „Mă simțeam cam singur, mă bucur că acum am companie”

3 martie 2019, 13:58

Federer a câștigat titlul în fața unui jucător cu 17 ani mai tânăr, care îl învinsese în ianuarie, în optimi de finală la Australian Open. Este al optulea titlu câștigat de elvețian la Dubai, competiție dotată cu premii totale de valoare de 2.736.845 dolari.

Nu ştiu dacă se născuse când am câştigat primul meu titlu. Dar e un privilegiu pentru că, într-o zi, ştiu că o să îi privesc pe cei ca el din faţa televizorului” a declarat Federer la finalul meciului, în timp ce Tsitsipas a spus din nou că elvețianul este idolul lui și că l-a urmărit la televizor de când avea 6 ani.

Roger Federer este depășit la numărul de trofee obținute doar de americanul Jimmy Connors, jucător care a  câştigat 109 turnee între 1972 şi 1996.

(w460) Roger Fede

De altfel, Connors a fost printre primii care au reacționat după victoria elvețianului și a scris pe contul său de Twitter: „Bine ai venit în clubul celor 100 de turnee câștigate. Mă simțeam cam singur, mă bucur că acum am companie.”

O reacție extrem de simpatică a avut un alt fost jucător de tenis american,  James Blake, care a scris pe Twitter: „Tocmai l-am văzut pe Roger Federer câștigând titlul 100  și fiica mea m-a întrebat ‘Câte titluri ai?’ ‘10‘, i-am răspuns mândru. ‘Cum să ai doar 10? E ca și cum n-ai avea niciunul‘. Îți mulțumesc Roger, că m-ai făcut de râs în fața copiilor. Felicitări!”

Răspunsul lui Federer la postarea lui Blake nu a întârziat să apară: „Te rog, spune-i că tatăl ei este o legendă și un gentleman.”

În urma victoriei în finala de la Dubai, Roger Federer urcă de luni pe locul 4 ATP. Jucătorul elvețian este deținătorul recordului absolut la numărul de săptămâni în care s-a aflat pe locul 1 mondial: 310, dintre care 237 de săptămâni consecutive.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă