Roger Federer intră în istorie cu al optulea titlu la Wimbledon, câștigat fără să piardă set, și al 19-lea Grand Slam al carierei
17 Iulie 2017, 15:04 (actualizat 17 Iulie 2017, 19:08)
(actualizat 17 Iulie 2017, 19:08) | Știrile TVR

Federer este unicul tenismen câștigător de 8 ori la Wimbledon! La Grand Slam-ul londonez, elvețianul este cel mai vârstnic învingător din Era Open și primul după ce Borg l-a bătut pe Ilie Năstase în 1978, care ia titlul fără set pierdut.

Cu un Cilic înecat în lacrimi din cauza durerilor cervicale apărute în setul secund, Federer schimbă istoria sportului:  elvețianul a cucerit a 8-a oară „Wimbledon-ul", devenind tenismanul cu cele mai multe titluri din istorie,  la cel mai  vechi și prestigios turneu al planetei.

Făcându-i uitați pe Sampras și Renshaw, fiecare cu câte 7 trofee la „Wimbledon", Federer  este al cincilea tenisman din toate timpurile care cucerește, fără set pierdut, „Grand Slam-ul" londonez după Budge,  Trabert, McKinley și Borg, ultimul acum 41 de ani când l-a bătut, în finală, pe Ilie Năstase.

La 36 de ani fără 23 de zile, Federer este cel mai bătrân câștigător la „Wimbledon" din „Era Open" fiind întâia dată,  din 2009, când elvețianul cucerește două Mari Șlemuri într-un an.