Roger Federer, primul finalist la Australian Open. Fostul număr 1 mondial l-ar putea întâlni în finală pe vechiul său rival, Rafael Nadal

26 ianuarie 2017, 21:39

Semifinala elveţiană dintre Federer şi Wawrinka a început cu un prim set câştigat la limită de Federer, care a făcut breakul la 6-5 pentru a se impune 7-5.

Federer a luat şi setul doi tot cu un break în faţă, pentru a se distanţa la 2-0 , moment în care a început cursa de urmărire a lui Wawrinka. Cu un joc mai agresiv şi profitând de retragerea lui Federer în defensivă , Wawrinka a câştigat următoarele două seturi şi a trimis partida în setul decisiv.

Setul 5 a fost dramatic, iar Federer a făcut diferenţa tot cu un singur break, luat după o dublă greşeală a lui Wawrinka.

La 35 de ani, clasat pe locul 17 ATP şi cu un ultim trofeu major cucerit la Wimbledon 2012, Federer dispută a 28-a lui finală de Grand Slam şi prima jucată după şapte ani la Melbourne, unde a cucerit 4 titluri (în 2004, 2006, 2007 şi 2010).

Jucătorul din Țara Cantoanelor îl va avea ca adversar în ultimul act pe câștigătorul celei de-a doua semifinale, în care se vor înfrunta spaniolul Rafael Nadal şi bulgarul Grigor Dimitrov.

Campionul elvețian a disputat ultima sa finală de Grand Slam în 2015, la US Open, când a fost învins în patru seturi de sârbul Novak Djokovic.

Dacă va câştiga finala de duminică, Roger Federer va devenit cel mai vârstnic jucător, după australianul Ken Rosewall, care câștigă un titlu major.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite