Roland Garros: Serena Williams s-a retras înainte de meciul cu Maria Sharapova. Angelique Kerber va fi adversara Simonei Halep în sferturi

4 iunie 2018, 18:46

Angelique Kerber, locul 12 WTA, a trecut în două seturi de franțuzoaica Caroline Garcia,  locul 7 WTA.

Simona  Halep a acces în sferturi după o victorie categorică, 6-2, 6-1, cu belgianca Elise Mertens (16 WTA).

În ianuarie, Halep a învins-o pe Kerber în semifinalele turneului Australian Open, cu 6-3, 4-6, 9-7, după un meci dramatic.

(w500) Angelique

Serena Williams, fost număr 1 mondial și deținătoarea a  23 de titluri de Grand Slam, dintre care trei la Roland Garros (2002, 2013, 2015), s-a retras înaintea meciului din optimi contra rusoaicei Maria Sharapova. Sportiva a acuzat probleme la muşchii pectorali.

„Am resimţit probleme la nivel pectoral. Din păcate, s-au agravat. Nu pot servi. Deci, este greu să joci când nu poţi servi. Voi face mâine un control RMN”, a declarat Serena Williams, 36 de ani.

(w500) Maria Shar

”Sunt extrem de dezamăgită deoarece am progresat la fiecare joc (…) Am făcut multe sacrificii pentru a participa la acest turneu”, a adăugat Williams, care s-a accidentat în ultimul său meci, sâmbătă, în runda a treia a turneului, în partida cu Julia Goerges, locul 11 WTA (6-3, 6-4).

Este pentru prima dată când Serena se retrage în timpul unui turneu de Grand Slam.

Meciul dintre cele două mari rivale, Serena Williams și Maria Sharapova, era așteptat de toată lumea. Cele două s-au întâlnit de 21 de ori până acum, iar americanca conduce zdrobitor la numărul de victorii cu 19 – 2. singurele victorii ale Mariei Sharapova datează din 2004 – în finalele de la Wimbledon și Turneul Campioanelor.

Spaniolul Rafael Nadal, liderul mondial,deținătorul trofeului și de zece ori câştigător la Roland Garros, s-a calificat luni în sferturi de finală, învingându-l pe germanul Maximilian Marterer (70 ATP) în trei seturi, 6-3, 6-2, 7-6 (4).

Marterer, 22 de ani, este pentru prima oară în optimi de finală într-un turneu de Mare Şlem.

Nadal îl va întâlni în sferturi pe argentinianul Diego Schwartzman (N.12), care a trecut de sud-africanul Kevin Anderson (N.7) în cinci seturi, 1-6, 2-6, 7-5, 7-6 (0), 6-2.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite