Român condamnat în Franța la plata unei amenzi de un milion de euro și la 4 ani de închisoare pentru transport de droguri
14 Aprilie 2023, 12:29 (actualizat 14 Aprilie 2023, 19:46)
(actualizat 14 Aprilie 2023, 19:46) | Știrile TVR

A sperat că va câștiga 15.000 de euro și acum are de plătit un milion de euro! E vorba despre un șofer de tir român, care a fost prins în ianuarie, în Franța, transportând canabis. Joi, judecătorii l-au condamnat la 4 ani de închisoare și la plata unei amenzi uriașe. În fața magistraților francezi, românul a declarat că era datornic și de aceea a fost de acord să riște. Acum, conform legii din Franța, bărbatul și-a îndatorat și urmașii, pentru că suma de un milion de euro trebuie plătită.

Șoferul român trebuia să transporte canabis din Spania în Germania. L-ar fi ascuns printre conopidă și dovlecei, dar în Franța, în regiunea Gard, vameșii l-au oprit și i-au găsit 6 saci cu droguri.

Bărbatul a fost imediat arestat și joi a primit și sentința - 4 ani de închisoare și plata unei amenzi de un milion de euro.

Acum, statul francez se va îndrepta către familia șoferului pentru a acoperi amenda de un milion. Copiii românului condamnat ar avea două proprietăți, în România și Spania.

În fața judecătorilor din Nîmes, românul a declarat că a acceptat oferta traficanților, care i-ar fi spus că, în Germania, marijuana și canabisul nu sunt interzise.

Numai anul acesta, în Franța au fost și alți șoferi români prinși transportând canabis sau țigări de contrabandă. Unul dintre ei a primit o amendă record de 5 milioane de euro, plus ani buni de închisoare.