Român stabilit în Grecia: Protestatarii s-au adunat la Atena din toată țara, pentru că nu mai suportă neglijența guvernului
08 Martie 2023, 18:00 (actualizat 08 Martie 2023, 18:02)
(actualizat 08 Martie 2023, 18:02) | Știrile TVR

Este grevă generală astăzi în sectorul transporturilor, în Grecia. Mii de angajați din domeniu nu au mers la muncă, nemulțumiți de condițiile de lucru care, spun ei, ar fi dus la producerea altor accidente. Imagini în direct de la Atena, din fața Parlamentului, unde oamenii vin în fiecare zi pentru a-și spune nemulțumirile. Discutăm cu Marius Gorjan, român stabilit în Grecia.

Protestatarii s-au adunat din toată Grecia pentru că nu mai suportă neglijența guvernului grec, a transmis, pentru TVR Info, Marius Gorjan, român stabilit în Grecia. Într-adevăr, a fost o neglijență a șefului de gară din Larissa, dar nu poți să lași un singur om la o cale așa de importantă, la atâtea trenuri care trec pe zi, să nu fie supravegheat. În 2002, s-a împrumutat de la Uniunea Europeană 1,5 miliarde pentru Transporturi, dar la calea feroviară nu a ajuns nimic. Acest sistem care trebuia pus la punct n-a existat.

Manifestanții s-au strâns în centrul Atenei, unde este Parlamentul. Grecii manifestă ca să spună guvernanților că ei nu sunt de vândut. Și își cer drepturile: să aibă asigurări foarte bune la Transporturi, să aibă venituri mai bune.

Acum s-a decis că nu se mai circulă pe căile ferate până când nu se reface sistemul căii ferate.