România, pe locul al doilea în Europa, după Rusia, în privința deceselor din cauza coronavirusului

7 octombrie 2021, 12:02

De altfel, cu peste 330 de decese, ieri am înregistrat un record negru de la începutul pandemiei. În spitale, se dă o luptă pe viață și pe moarte pentru a face față avalanșei de pacienți, în condițiile în care este a treia zi când la ATI nu mai sunt locuri libere.

În ultimele trei zile, au fost aproximativ 15.000 de cazuri de îmbolnăviri. Mare parte dintre oamenii confirmați cu Covid-19 au nevoie de ajutorul medicilor și de un loc în spital, iar aceste resurse sunt limitate.

În România, ieri au fost 331 de decese, iar astăzi aproape 300. Cifra ne plasează pe locul al doilea în Europa, după Rusia, și pe locul al cincilea în lume. Este o cifră extrem de mare pentru România, ieri am pierdut câte 13 români în fiecare oră. Autoritățile spun că acești oameni erau în vârstă sau aveau comorbidități și erau nevaccinați.

Auoritățile au luat măsuri pentru a limita aceste efecte nedorite ale pandemiei: obligativitatea de apurta masca de protecție în toate spațiile publice deschise acolo unde rata de incidență este mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori. Ministerele Sănătății și al Afacerilor Interne au adoptat ieri acest ordin comun, care urmează să intre în vigoare de astăzi.

Sunt exceptați de la purtarea măștii de protecție cei care se deplasează singuri în zone care nu sunt aglomerate și cei care se deplasează în familie, care merg împreună pe stradă, în parc, să facă sport împreună.

Astăzi, rata de incidență în Capitală este de 11,05 cazuri la mia de locuitori.

Ieri, la nivel național, doar două județe se mai aflau în scenariul verde, marea majoritate a județelor se află în scenariul roșu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite