România, pentru prima dată la o competiţie internaţională dedicată femeilor care au învins cancerul de sân. Echipa „dragon-boat” va concura în Noua Zeelandă

4 februarie 2023, 20:22

Echipa „Imunis DrOagAn”, la antrenament, este atracţia celor care se plimbă prin parcul Titan. Lumea le fotografiază pe fete, dar puţini le cunosc povestea. Au învins un diagnostic care sună ca o sentinţă, iar acum vor reprezenta România la cea mai importantă competiţie sportivă internaţională dedicată supravieţuitorilor de cancer de sân.

Prima echipă de dragon boat a fost înfiinţată în Canada, în 1996, iar în România în urmă cu trei ani.

Veselia le cuprinde încă din vestiar.

Mihaela Stanciu este supravieţuitoare de 13 ani, dar în urma operaţiei a pierdut toţi ganglionii limfatici de la o mână.

Antrenamentele încep întotdeauna cu încălzirea, înainte ca fetele să urce în barcă. Iar sportul face minuni pentru supravieţuitorii de cancer.

La antrenamente, fetele dansează.

Antrenorul principal al echipei este vicecampionul mondial şi european de caiac, Marian Baban. A mai reprezentat România la două ediții ale Jocurilor Olimpice de la Sydney şi Atena şi ştie ce înseamnă sportul de performanţă.

Marian Baban speră să atragă cât mai multe supravieţuitoare ca să le uşureze viaţa datorită acestui sport nou în România.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite