România, reprezentată la Festivalul de Film de la San Sebastian. “Filmul românesc creează tendințe și o formă de a trata temele sociale”

22 iulie 2018, 21:41

După succesul înregistrat anul trecut la Festivalul Internațional de la San Sebastian, prin premiul acordat celui mai bun actor, filmul românesc este prezent și la această editie, unde se bucură de aprecierea criticii.

Javier Tolentino, jurnalist: „Datorită festivalelor de la Cannes și San Sebastian s-a văzut că România, deși este o țară mică, are una dintre cele mai importante cinematografii din Europa. Filmul românesc nu este doar bun, ci creează tendințe și a creat o formă de a trata temele sociale„.

Bogdan Dumitrache revine în rolul unui “Om la locul lui”, în regia lui Hadrian Marcu, după ce a fost aclamat anul trecut pentru participarea sa în “Pororoca”.

Lungmetrajul de debut al lui Hadrian Marcu a fost selecționat în categoria New Directors – Nuevos Directores și este deocamdată singura participare românească anunțată pentru ediția din septembrie.

Conducerea festivalului ne asigură însă că lista nu a fost închisă.

José Luis Rebordinos, directorul Festivalului de Film de la San Sebastian: „Pentru Nuevos Directores am ales multe, dar în secțiunea oficială nu este nimic deocamdată. Mai trebuie să vedem unele filme și nu avem nimic oficial„.

Cea de-a 66-a ediție a Festivalului de la San Sebastian va avea loc în perioada 21 – 29 septembrie și este cel mai important eveniment pentru lumea filmului din Spania și America Latină.

Felix Damian, corespondent TVR: “Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian a devenit o scenă excelentă pentru noile producții cinematografice, iar România are deja o participare confirmată. În următoarele luni vom afla dacă vor mai fi și alte filme românești pe lista candidaturilor la aceste prestigioase premii”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite