România a fost sărbătorită de două ori în capela privată a Reginei Elisabeta a Marii Britanii. Capela Savoy este şi sediul Ordinului Regal Victorian

1 iunie 2022, 21:40

Aflată în inima Londrei, Capela Savoy este cea mai apropiată de sufletul Reginei Marii Britanii. Suverana vine aici în privat la ceremonii sau să stea de vorbă cu capelanul ei.

Vitraliile păstrează semnătura Reginei şi o pictură cu suverana călărind, cea mai mare pasiune a ei.

În imagini se vede şi unul dintre câinii ei Corgi.

În această capelă a fost omagiat în 2012 Regele Mihai. Ceremonia a fost oficiată de capelanul Reginei.

Capela este şi sediul Ordinului Regal Victorian, al celor care poartă această distincţie britanică, cea mai preţioasă, iar Regina Elisabeta a II-a este suveranul ordinului.

Regele Mihai a fost cel mai longeviv deţinător al colanului pe care i l-a oferit, în anul 1938, Regele George al VI-lea, tatăl actualei Regine.

În 2012, Regele Mihai a purtat colanul la ceremonia din capelă şi a fost invitat să-şi aşeze blazonul regal lângă cele ale regilor Marii Britanii, o cinste care nu i-a mai fost acordată niciunui alt rege străin.

Capela privată a Reginei va păstra pe vecie blazonul Regelui Mihai, la dorinţa suveranei britanice care va sărbători mâine 70 de ani de domnie.

VEZI și Copii refugiați din Ucraina, primiți la Palatul Elisabeta. O lecție de istorie și o întâlnire cu o prințesă adevărată

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite