România dorește o Moldovă democrată. Președinte și premierul fac apel la dialog și la păstrarea orientării europene

9 iunie 2019, 12:57

Apelul vine în contextul situaţiei politice din Republica Moldova.

Faţă de evoluţiile politice recente din Republica Moldova, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, adresează tuturor forţelor politice din această ţară un apel ferm pentru respectarea democraţiei şi a statului de drept. Stabilitatea Republicii Moldova este esenţială pentru continuarea parcursului european al acestui stat, care s-a angajat să ducă la îndeplinire un amplu proces de reforme, inclusiv în ceea ce priveşte statul de drept şi buna guvernare, în conformitate cu angajamentul său faţă de Uniunea Europeană, în baza Acordului de Asociere”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Pe de altă parte, guvernul precizează că cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o soluție negociată politic care să le asigure prosperitatea, continuarea reformelor și consolidarea parcursului pro-european.

Fostul președinte, Traian Băsescu, consideră că există o singură soluție pentru intrarea în normalitate și declară că a adus situația de la Chișinău în atenția oficialilor de la Bruxelles.

Această situaţie de criză poate fi rezolvată în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova doar prin dialogul responsabil al tuturor forţelor politice, care trebuie să manifeste calm şi reţinere în această perioadă şi să acorde astfel prioritate stabilităţii politice a ţării, precizează sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite