România și Ucraina organizează la București prima conferință despre securitatea la Marea Neagră

Steaguri România - Ucraina
Steaguri România - Ucraina
5 aprilie 2023, 17:16

Agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei a provocat sistemul de securitate din regiunile Mării Negre și Mării Azov. Pentru a găsi modalități eficiente de a răspunde acestor provocări și de a furniza oportunități de dezvoltare durabilă tuturor țărilor pașnice din aceste regiuni, Ucraina a inițiat prima conferință despre Securitatea la Marea Neagră care va fi organizată împreună cu România,  la București, anunță ministerul Afacerilor Externe.

Este prima conferință dedicată securității din regiunile Mării Negre și Mării Azov, organizată sub egida Platformei Internaționale Crimeea.

Conferința este organizată în comun de către: Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Apărării din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării Naționale din România, în parteneriat cu Centrul pentru Strategii de Apărare (Ucraina).

Lista vorbitorilor și participanților include miniștri de externe și ai apărării, lideri ai instituțiilor internaționale, oficiali guvernamentali și experți independenți implicați în Platforma Internațională Crimeea. Participanții vor analiza impactul multidimensional al războiului pe scară largă purtat de Rusia împotriva Ucrainei asupra situației de securitate din Regiunile Mării Negre și Mării Azov, precum și alte subiecte de interes; se va discuta o posibilă strategie de răspuns la provocări și amenințări, precum și viitorul securității în regiune. Problemele legate de războiul informațional și atacurile cibernetice vor fi, de asemenea, în centrul atenției.

Platforma Crimeea este un format internațional de consultare și coordonare inițiat de Ucraina, care vizează creșterea eficacității răspunsului internațional la ocuparea Crimeei, răspunsul la creșterea amenințărilor la securitate, creșterea presiunii internaționale asupra federației ruse, prevenirea încălcărilor ulterioare ale drepturilor omului și protejarea victimelor regimului de ocupație, precum și atingerea obiectivului principal – desocuparea Crimeei și întoarcerea acesteia sub controlul Ucrainei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite