În România a început vaccinarea cu serul Astra Zeneca. Peste 140.000 persoane s-au programat pentru imunizarea cu acest ser

15 februarie 2021, 07:13

Vaccinul de la Astra Zeneca are o eficacitate de 60 la sută și se administrează în două doze la interval de 8 săptămâni.

În România, se pot imuniza cu Astra Zeneca doar persoanele cu vârste între 18 și 55 de ani.

Până acum, 140 de mii de români s-au programat în mai puțin de o săptămână.

Printre primii programați la un centru de vaccinare din București a fost și unul dintre profesorii de la Universitatea Politehnica. S-a imunizat pentru că este nerăbdător să se întoarcă în clasă, la studenții lui.

Medicii au stat de vorbă cu toate persoanele programate la imunizare. Le-au explicat care pot fi posibilele reacții adverse.

Și la Galați, primii programați au așteptat cu încredere deschiderea centrelor de vaccinare.

La Timișoara, dozele au ajuns în centru dimineața.

Programările pentru prima doza de vaccin Astra Zeneca sunt deschise în continuare. 174 de mii de doze cu ser sunt deja în România, iar până la sfârșitul lunii sunt așteptate încă 600 de mii.

Aproape șapte mii de persoane au fost vaccinate cu serul de la AstraZeneca în prima zi, iar numărul total al celor vaccinați până acum se apropie de 700 de mii.

În acest moment, într-un clasament mondial condus de Israel, Seychelles și Emiratele Arabe, ne aflăm pe locul al 14-lea la capitolul doze administrate la 100 de locuitori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite