România oferă Indiei sprijin cu echipamente medicale, în contextul creșterii accentuate a numărului de cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2

28 aprilie 2021, 15:09

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților indiene pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere lipsa materialelor sanitare indispensabile îngrijirii pacienților aflați în stare gravă, ca urmare a creșterii accentuate a numărului de cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2.

“Dată fiind monitorizarea atentă a situației cu care autoritățile indiene se confruntă în această perioadă, cu sprijinul comun al Guvernului României – Ministerului Afacerilor Externe- Ministerului Apărării Naționale- Ministerului Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență- societatea civilă, părțile implicate au urmărit de o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetățenilor indieni”, se arată într-un comunicat al DSU.

Astfel, misiunea de astăzi reprezintă acțiunea integrată prin care instituțiile angrenate în gestionarea situației generate de coronavirusul SARS-CoV-2 și societatea civilă au răspuns rapid nevoii urgente de ajutor semnalată de Republica India.

Ministerul Apărării Naționle, prin Forțele Aeriene Române au sprijinit acest demers, punând la dispoziție o aeronavă C-130 Hercules în vederea asigurării transportului de materiale medicale indispensabile trantamentelor care se impun pacienților indieni.

Transportul aerian efectuat de către Ministerul Apărării Naționale,  realizat sub egida Mecanismului de protecție civilă, va fi însoțit de un cadru al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care va facilita predarea materialelor medicale către autoritățile responsabile din India.

Echipamentele medicale necesare continuării îngrijirii pacienților grav afectați de coronavirusul SARS-CoV-2 provin din  donații ale societății civile.

Valoarea estimativă a echipamentelor medicale este de 200.000 de euro, la care se adaugă costuri de transport, decontate în procent de 75% de Mecanismul European de Protecție Civilă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite