România, pe locul 3 în lume în topul celor mai bune ţări pentru munca la distanţă şi pentru călătorii

Telemunca
Telemunca
11 ianuarie 2022, 12:12

Clasamentul a luat în considerare ţările în care este cel mai avantajos să lucrezi la calculator şi să călătoreşti, se arată în comunicatul companiei.

În realizarea acestui top, momondo.ro a analizat 111 ţări, pe care le-a clasificat în funcţie de 22 de factori, împărţiţi în şase categorii: accesibilitate şi costuri de călătorie; preţuri locale; siguranţă şi sănătate; facilităţile muncii de la distanţă; viaţa socială; vremea.

Topul este condus de Portugalia, urmată de Spania şi România. Pe următoarele locuri se situează Mauritius, Japonia, Malta, Costa Rica, Panama, Republica Cehă şi Germania.

România a fost plasată pe locul trei în acest clasament în ceea ce priveşte munca la distanţă în special datorită costurilor reduse de trai şi a preţurilor mici. De asemenea, România oferă preţuri avantajoase la închirieri auto şi la hoteluri, în plus faţă de costuri reduse pentru închirierea pe termen lung a unui apartament, ceea ce asigură condiţii foarte bune pentru călătorii interne.

Totodată, pentru „nomazii digitali” România aduce avantajul vitezei excelente a internetului şi faptul că mulţi localnici vorbesc engleză. Alt factor important în favoarea includerii României în acest top pe o poziţie foarte înaltă este viza pentru liberii profesionişti, pe care autorităţile plănuiesc să o pună la dispoziţie în lunile următoare, se menţionează în comunicat.

Portugalia a fost evaluată drept cea mai bună ţară din lume pentru a lucra de la distanţă, obţinând punctaje ridicate în toate categoriile, incluzând vremea foarte bună, abundenţa de locuri de ieşit în oraş, rata mică a criminalităţii şi costul de trai relativ scăzut. Portugalia mai oferă viză de nomad digital şi mulţi localnici vorbesc engleza la un nivel înalt, ceea ce atrage numeroşi „expaţi”.

Spania a ocupat locul al doilea în principal datorită numărului ridicat de restaurante şi cafenele pe cap de locuitor, a internetului de mare viteză, a abundenţei de spaţii de co-working şi a vizelor pentru liberii profesionişti, dar şi a vieţii de noapte.

Momondo.ro este un motor de căutare global pentru călătorii, care compară preţuri pentru zboruri, hoteluri şi maşini de închiriat.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite