Ministrul Economiei: România va avea o nouă fabrică de pulberi. Există banii necesari și s-au încheiat parteneriate de colaborare cu SUA și Coreea de Sud

13 martie 2023, 09:19

Florin Spătaru, ministrul Economiei: Există un plan de acțiune. S-au invest bani în Portul Constanța, anumite căi de transport au fost deblocate, au fost deblocate zone de stocare. La Galați, după primii ani, s-a deblocat platforma multimodală. Se pot transporta cereale, sunt baze de stocare la Galați și Brăila.

Lâna, cu care până acum nu știam ce să facem, fermierii încearcă să o valorifice, printr-un astfel de proiect vom putea să o procesăm și să o ducem în zona de construcție, a precizat ministrul Economiei.

Vom veni cu o soluție pentru construirea unei fabrici de pulberi în România. Este un deziderat. În 2004 a fost închisă în România și am importat. Acum vom face o capacitate de producție mai mare și pentru tipuri de muniție NATO și non-NATO. Pe lângă opt sute de milioane de lei alocați de la Ministerul Economiei, avem și parteneriate plătite cu companii americane, sud-coreene pentru a începe această construcție industrială, a anunțat ministrul Spătaru.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite