România va concura în a doua semifinală Eurovision 2023, care se va desfășura în mai, la Liverpool

Eurovision 2023 se va desfășura la Liverpool
Eurovision 2023 se va desfășura la Liverpool
31 ianuarie 2023, 22:12

România va concura în a doua semifinală alături de reprezentanții din Armenia, Cipru, Danemarca, Belgia, Islanda, Grecia, Estonia, Albania, Australia, Austria, Lituania, San Marino, Slovenia, Georgia, Polonia.

În prima semifinală, din data de 9 mai, vor concura piese din 15 ţări.

Sub sloganul „United by music – Uniți de muzică”, Marea Britanie organizează această ediție în numele Ucrainei, care a câștigat concursul anul trecut.

37 de țări participă în acest an la a 67-a ediție Eurovision. Dintre acestea, doar 31 vor concura în semifinale pentru cele 20 de locuri ale finalei Eurovision. Restul de șase, Ucraina – în calitate de câștigătoare a ediției 2022, împreună cu celelalte așa-numite „5 mari” țări plătitoare participante (Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit) nu concurează în semifinale, fiind calificate direct în marea finală din 13 mai 2023.

Din motive economice, vor lipsi Bulgaria, Muntenegru și Macedonia de Nord.

Reprezentantul țării noastre va fi ales exclusiv de public pe 11 februarie, în cadrul finalei Selecţiei Naţionale, show transmis în direct la TVR. Câstigătorul Selecției Naționale va fi ales exclusiv prin votul publicului.

Organizatorii au postat cele 12 melodii finaliste pe contul de YouTube al Televiziunii Române.

Ascultați aici cele 12 piese finaliste!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite