Românii din Spania dau o mână de ajutor. Un profesor de la Universitatea Alicante a tradus recomandările făcute de Ministerul Sănătății din Spania

16 aprilie 2020, 10:46

Catalina Iliescu predă limbi străine la Universitatea din Alicante. Ea a tradus în limba română recomandările Ministerului Sănătății din Spania pentru izolarea la domiciliu și măsurile de siguranță pentru evitarea infectării cu noul coronavirus.

Prof.univ.dr Cătălin Iliescu, Universitatea din Alicante: Destinatarii acestor traduceri nu sunt doar persoanele în vârstă, sau persoanele cu mobilitate redusă ci și îngrijitorii și mai ales îngrijitoarele lor, care sunt migrante, printre ele foarte multe românce, care au fost solicitate fie pentru a-și largi programul de lucru la domiciliu, fie pentru a-i asista pe cei izolați acasă cu cazuri ușoare de COVID 19.

Limba română este cea de-a treia limbă străină studiată la Universitatea din Alicante, iar cursurile se bucură de un real succes în fiecare an. Se înscriu atât studenți spanioli, cât și tineri români născuți în Spania care vor să descopere limba, cultura și civilizația română.

Pentru telejurnal, Oană Dobrescu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă