Romii din Bulgaria se plâng de discriminare după impunerea restricțiilor sanitare. Cartierele în care locuiesc ar fi fost supravegheate cu drone

15 octombrie 2020, 21:43

Mai mulți activiști pentru apărarea libertăților fundamentale susțin că, mai ales la începutul pandemiei, autoritățile au recurs la practici rasiste și ilegale, cum ar fi supravegherea cartierelor de romi cu drone pentru măsurarea temperaturii și pentru depistarea zonelor unde oamenii se strângeau în grupuri mai mari. Cel mai mult deranja prezența filtrelor de poliție, afirmă romii.

Mai mulți romi din Bulgaria se plâng că au avut probleme respiratorii din cauza dezinfectantului împrăștiat de avioanele și elicopterele utilitare.

Liderii romilor declară că statisticile nu arată că în zonele rome ar fi sau ar fi fost un număr mai mare de îmbolnăviri.

Potrivit unui raport recent, întocmit de Centrul European pentru Drepturile Romilor, de la începutul pandemiei au fost constatate 20 de cazuri de folosire disproporţionată a efectivelor de poliţie în cartierele de romi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite