Romsilva: În ultimii cinci ani s-au înregistrat 185 de agresiuni ale personalului silvic

Directorul Romsilva revocat din funcţie
Directorul Romsilva revocat din funcţie
18 octombrie 2019, 15:15

Romvilva a transmis, vineri, că apreciază solidarizarea organizațiilor non-guvernamentale de mediu cu silvicultorii după ce un al doilea pădurar și-a pierdut viața, în interval de o lună, în timpul serviciului.

„Începând cu anul 2014 și până în prezent, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a înregistrat 185 de cazuri de agresiune la adresa personalului silvic, din care doi silvicultori și-au pierdut viața, iar mulți alții au avut nevoie de spitalizare”, arată Romsilva, într-un comunicat, conform Agerpres.

Pădurarul de la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț a fost omorât miercuri seara, împușcat, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de copaci. Pădurarul era angajat de 7 ani la Direcția Silvică Maramureș.

Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, George Mihăilescu, a arătat că riscurile la care sunt supuși silvicultorii au mare legătură cu violența semănată în societatea românească.

Referitor la această postare, Romsilva a transmis, vineri, că își exprimă regretul că anumite organizații de mediu au interpretat declarațiile: „Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu a folosit cuvântul , referindu-se la societatea în întregul acesteia, nicidecum la o parte a acesteia” și afirmă că Mihăiescu a lansat invitații organizațiilor de mediu pentru un dialog real, verificări comune ale aspectelor semnalate de acestea, susținând, totodată, procesul de transparentizare a activității.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite