„Rost. 12 hotare”. Fotograful Răzvan Voiculescu surprinde o lume aflată la apus

8 decembrie 2017, 20:53

În căutarea acestor „păstrători de rost” a călătorit prin toată România Răzvan Voiculescu vreme de apoape 7 ani. „Rostul” lui, de fotograf, l-a împins să surprindă imagini ale satului românesc care în 10-15 ani nu vor mai exista.

La finalul experienței, nu poate da o o definiție a rostului pentru că acesta e legat de tot ce ne înconjoară: stări, gusturi, esențe sau ritmicitatea vietii.

Și, totuși, încă mai există oameni care încearcă să țină vie tradiția și meșteșugurile din bătrâni. Sunt niște excepții, niște idealiști, spune Răzvan Voiculescu care a alcătuit și o hartă a „păstrătorilor de rost”.

Unii sunt oameni foarte în vârstă, dar sunt și mulți tineri.

Patricia Tăut din satul Drăghia din Țara Lăpușului s-a întors după facultate în sat pentru că a simțit că menirea ei este să le deschidă călătorilor ușa bisericuței vechi de 311 ani.

Albumul surprinde frumusețea dar și ruina în care sunt uitate comori de istorie și arhitectură precum vechi biserici sau conace.

Cele mai dragi fotografii îi sunt autorului portertele personajelor, cele cu mâinile care fac lucruri și peisajele cu detalii de casă. Iar locul unde s-ar întoarce mereu e Dobrogea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite