Rusia. Ultimul drum al membrilor familiei țarului rus spre Siberia, refăcut de un vagon special amenajat pentru turiști
23 Februarie 2021, 09:50
(actualizat 23 Februarie 2021, 12:46)

Pentru că rușii nu pot circulă în străinătate din cauza granițelor închise, autoritățile regionale caută variante atractive pentru ca oamenii să își poată petrece timpul pe lângă casă. Așa a apărut " Traseul Imperial " - proiect care reface ultimul drum al membrilor familiei ţarului rus spre Siberia, după ce au fost arestați și duși la Ekaterinburg.

Un vagon amenajat special pentru turiști pleacă in fiecare weekend de la Ekaterinburg, locul unde a fost exilați și executați și alți membri ai familiei Romanov.

Evghenia Beletskaya, operator Traseul Imperial: În 1918 a fost arestată întreaga familie a Țarului, inclusiv toți cnezii cu sânge imperial. Elizaveta Feodorovna (sora soției Țarului) a ajuns la Alapaevsk împreună cu toate rudele pe linia Konstantinovic.  Nu au stat foarte mult la Alapaevsk pentru că sfârșitul lor a fost tragic.

Preotul Serafim: În acest loc, în noaptea de 18 iulie, 1918,  au fost aruncate aici, de vii, opt persoane, despre care vi s-a povestit astăzi. Printre ele și Marea Ducesă Elizaveta Fiodorovna Romanova.