Rusia a lansat noi atacuri asupra orașelor ucrainene. Zelenski: Sunt mândru că Ucraina nu pierde nicio zi pentru a se apăra de teroarea rusească

26 mai 2023, 19:02

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că atacurile rusești de la Dnipro au distrus un spital și cel puțin o persoană a fost ucisă și alte 15 au fost rănite. Liderul de la Kiev a condamnat, într-un mesaj pe o rețea de socializare, crimele împotriva umanității comise de ruși în Ucraina. El le-a vorbit și absolvenților Universității John Hopkins despre lupta pentru libertate a Ucrainei.

”Sunt mândru că Ucraina nu pierde nicio zi pentru a se apăra de teroarea rusească. În fiecare zi facem tot posibilul, totul pentru a deveni mai puternici, pentru a proteja mai bine poporul, pentru a salva mai multe vieţi”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât cel puțin zece rachete și 20 de drone lansate de ruși asupra capitalei Kiev și a altor orașe. La Kiev nu au fost semnalate victime, ci doar pagube materiale.

Între timp, după Belgorod, un alt oraș rusesc ar fi fost ținta unor atacuri, de data aceasta cu drone. Localnicii din Krasnodar, oraș situat în apropiere de peninsula Crimeea, spun că au fost treziți la primele ore ale dimineții de explozii, iar echipajele speciale de salvare au intervenit de urgență.

”Eram în pat şi am auzit o explozie foarte puternică. Am fugit afară, am văzut şi alţi oameni alergând, dar nu am văzut altceva. Dar, am auzit un zgomot specific venind din faţă, se auzea ca un motor de motocicletă”, a mărturisit Tatiana Safonova, locuitoare din Krasnodar.

Autoritățile au început o anchetă, iar primarul orașului Krasnodar a confirmat faptul că au avut loc explozii care au afectat o clădire de locuințe și un bloc de birouri.

De asemenea, Ministerul Apărării ucrainean a prezentat imagini cu un atac cu o dronă marină fără pilot asupra unei nave rusești, în Marea Neagră. Kievul susține că atacul a avariat serios vasul rusesc, în timp ce Moscova pretinde că nava nu a suferit avarii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite